12 april 2014
17:15

Lohärads IF

Referat: UNIK FK P99 - Lohärads IF

Äntligen tävlingsmatch. Det märktes på killarna också, bra fokus. Vi startade matchen bra, hade mycket boll. Men tyvärr skapade vi inga farligheter. Vi spelade mycket på UNIKs planhalva.

Vi tog timeout i 24e minuten. Vi sade åt killarna att rörelse utan boll måste bli bättre, samt att vi måste jobba mera som ett lag. Killarn tog till sig.

I den 29e min gör vi 1-0. Zacke slår en lång hög boll in i deras straffområde, där Jocke tar ned bollen och skjuter i mål. Starkt av Jocke att vinna bollen och sätta den.
I den 33e min gör vi 2-0. Hampus skjuter och Lang är på rätt plats och petar in returen.
Vi hade nu en period där vi skapade en del, spelet var okej. Vi var det bättre laget.

I halvtid pratade vi mycket om att vår rörlighet utan boll måste bli bättre, samt att bolltempot måste bli snabbare.

I början av andra ökar vi ledningen till 3-0, 42a min. Gabbe slår en boll i djupet till Robin som sätter den. Bra och snabbt bestlut av Gabbe, samt snyggt avsluta av Robin.
Vi hade flera chanser i 2a halvlek, men vi missade mycket. Vi måste ha bättre fokus sista 1/3-delen av plan. Men det kommer att komma, det är bara början av säsongen.

Sista 15 min rullar vi runt på många spelare, samt att många fick spela på lite ovana positioner. Men killarna gör det bra. Vi kan bättre, men vi vinner och det var dagens mål.

Kul med 3-0 seger i 1/8-dels finalen i DM. Nu väntar Enköping i 1/4-dels final, den kommer att spelas borta. När vet vi inte än.

Extra plus till:
Max - som idag var vår bästa spelare. Hade full koll på backlinjen i sin mittbacks/libero roll. Klev fram och vann mark, många bra passningar, brytningar, mycket bra snack. Var kapten idag.
AK - som återigen gör en mycket bra match som mittback. Hans kurva perkar uppåt.
Ted/Samme/Hannes - som idag var våra ytterbackar. Kanon kul att se att de verkligen följer med i anfallen.